KÚ Prešov aj v tomto roku zníži počet svojich zamestnancov

09.02.2003 Celý región

V priebehu tohto roka sa má počet zamestnancov Krajského úradu (KÚ) v Prešove znížiť o osem osôb. Ide o dôsledok minuloročnej delimitácie niektorých agend z ...
V priebehu tohto roka sa má počet zamestnancov Krajského úradu (KÚ) v Prešove znížiť o osem osôb. Ide o dôsledok minuloročnej delimitácie niektorých agend z KÚ na samosprávu. Uviedol to 20. januára pred novinármi v Prešove prednosta KÚ Jozef Polačko.

Informoval tiež, že počty pracovníkov 13 okresných úradov v kraji by sa mali tohto roku v súhrne znížiť asi o 50 miest. Kým k 1. januáru 2002 KÚ disponoval 277 pracovnými miestami, v nasledujúcich mesiacoch minulého roka sa ich počet znížil o 31 pracovných miest. Organizačnú štruktúru KÚ tvorilo ku koncu vlaňajška deväť odborov, tri útvary, osobný úrad, služobný úrad a kancelária prednostu. Podľa zákona o štátnom rozpočte na rok 2003 KÚ Prešov má bežné výdavky vyše 8, 2 miliardy Sk (v tom bežné transfery vyše 6, 8 miliardy Sk) a kapitálové výdavky 85 miliónov Sk. Príjmy majú činiť objem vyše 36, 9 milióna Sk. V roku 2002 zákon stanovoval pre KÚ Prešov bežné výdavky na hranici vyše 8, 9 miliardy Sk a kapitálové výdavky v objeme bezmála 365 miliónov Sk.
 

Vyberte región